Expat Forum For People Moving Overseas And Living Abroad banner

Gcash i ACR

Tags
acr gcash
7.2K views 47 replies 14 participants last post by  bigpearl  
#1 ·
Czy to SSRN, czy numer ACR z tyłu jest wymagany w walidacji gcash, aby w pełni uaktualnić moje konto?
Używam SSRN.

Ciągle otrzymuję błędy: Cześć! Wystąpił problem z Twoją weryfikacją. Upewnij się, że przesyłasz poprawne informacje. Dowiedz się więcej o weryfikacji GCash za pośrednictwem Centrum Pomocy. Dziękuję!

Jakieś wskazówki?
Próbowałem wiele razy przez wiele tygodni.
Jedyną opcją, jaką daje mi gcash, jest karta ACR.

Próbowałem dziesięcio- i jedenastocyfrowych numerów telefonów, mojego drugiego imienia z linią imienia, SSRN i numeru ACR z tyłu.

Jakieś inne pomysły?

Przeszedłem przez kilka zgłoszeń i przesłałem lub wysłałem e-mailem każdą formę identyfikacji, jaką mam z każdego kraju, co jest przerażające, aby znieść blokadę, a teraz w pełni zweryfikować.

#2 ·
Cześć Kano na emeryturze, witamy na forum i jestem pewien, że otrzymasz wiele odpowiedzi od członków, ponieważ większość z nich przeszła przez ten trudny proces.

Jednak dla mnie 3/4 lata temu i dla starych wyjadaczy miałem też wiele problemów, z pamięci po prostu użyłem paszportu i skanu biometrycznego z paszportem w ręku. Odrzucony tak wiele razy i frustrujący. Lepsza połowa, która jest trochę czarodziejem technologicznym, powiedziała mi, że oświetlenie było złe, a rozdzielczość zbyt wysoka, dostosował je i umieścił mnie w lepszej sytuacji oświetleniowej i przeszło za pierwszym razem. Po prostu użył prawa jazdy do swojej aplikacji.

Powodzenia i mam nadzieję, że wygrasz, ponieważ jest to bardzo przydatny dodatek.

Pozdrawiam, Steve.

#6 ·
Pomyśl o wszystkim tutaj jako o niskiej jakości, w tym o oświetleniu, więc nie rozjaśniaj pokoju.

Przód kopii Twoich dowodów osobistych lub jeśli wymaga przodu i tyłu, zapomniałem teraz, zrobiłem to w zeszłym roku.

GCash jest tak samo z dowodami osobistymi.

Witaj na forum Retired Kano i informuj nas na bieżąco.

#7 ·
M.C.A.

Próbowałem w różnych rodzajach oświetlenia. Kiedy otrzymam SMS-a, że kolejna próba się nie powiodła, zrobię to ponownie w innym oświetleniu, tym razem z niższymi ustawieniami zdjęć.

Dzięki za pomysły na uaktualnienie mojego konta.

Nie mogę zarobić wystarczająco, żeby pokryć rachunek za energię, nie mówiąc już o telefonach, jedzeniu, gazie...

Filipińska żona nie lubi upału, a jeszcze nawet nie jest gorąco, klimatyzacja chodzi już 24/7.

#8 ·
M.C.A.

Próbowałem w różnych rodzajach oświetlenia. Kiedy dostanę SMS-a, że kolejna próba się nie powiodła, spróbuję ponownie w innym oświetleniu, tym razem z niższymi ustawieniami zdjęć.

Dzięki za pomysły na ulepszenie mojego konta.

Nie mogę zarobić wystarczająco, żeby pokryć rachunek za energię, nie mówiąc już o telefonach, jedzeniu, gazie....
Filipińska żona nie lubi upału, a jeszcze nawet nie jest gorąco, klimatyzacja działa już 24/7.
Idź zapłacić rachunek za prąd gotówką, ponieważ tylko to Luelco zaakceptuje, ale od czasu instalacji paneli słonecznych i rachunku w wysokości 6 peso miesięcznie, doradzili drugiej połówce, że można go opłacić przez Gcash,,,,,, pomyślcie, przywłaszczanie płatności gotówkowych? Kto to może wiedzieć.
Poza tym używamy Gcash tylko do internetu, telefonów i 1 lub 2 innych rzeczy i generalnie około 4 tys. P miesięcznie lub mniej.

Jedzenie, gaz itp. to dla nas gotówka, ciekawe, że twoja żona, Filipińska żona, nie lubi upału, większość tutaj ma wentylator. Mamy wszystkie klimatyzatory ustawione na 24 C, a druga połowa zawsze nosi koszulkę i koc do łóżka w nocy, podczas gdy ja mam tylko prześcieradło, mówi mi, że jest za zimno.
Mam nadzieję, że uda ci się uporządkować Gcash. Powodzenia.

Pozdrawiam, Steve.

#9 ·
Miałem kiedyś czkawkę z GCash i teraz płacę rachunek w firmie energetycznej plus limit 8000 miesięcznie, w przeciwnym razie dostajesz 2% opłaty, jeśli przekroczysz limit, wolę używać GCash do innych rzeczy.

#11 ·
Nie lubię czekać w kolejce na zewnątrz przez co najmniej godzinę, żeby zapłacić rachunek.
Więc poszukiwania lepszych opcji już się rozpoczęły.
Lazada działa, link do mojego płatnika wydaje mi się ukryty.
Gcash z kartą połączyłby wszystkie moje potrzeby.
Nie wiedziałem o limicie 8000 i 2 procentach, nie lubię płacić pieniędzy, żeby wydawać pieniądze.

#13 ·
Mówimy o śmiechu. Nasz rachunek za prąd wynosi P 5,6 poniżej 6 pesos, płatność online za pomocą Gcash, ich udział polega na naliczeniu nam 8 pesos za usługę. Ben mówi mi, że to nie Gcash, ale Luelco nalicza nam opłatę za usługę w wysokości 8 pesos za opłacenie rachunku, proszę bardzo.

Pozdrawiam, Steve.

#14 ·
Op zasadzie wygody, czasem gościnne, czasem mniej. W dzisiejszych czasach, jak można by w ogóle zacząć? Zmniejszyłem piksele aparatu, ale to nie zadziałało, więc mam kolejny zgłoszenie w pomocy Gcash. Może koszulka nie jest akceptowanym strojem.🤔

#16 ·
Op opłatę za wygodę, czasami mile widzianą, czasami mniej. W dzisiejszych czasach, jak można by w ogóle zacząć. Zmniejszyłem piksele aparatu, ale to nie zadziałało, więc mam kolejny zgłoszenie w pomocy Gcash. Może koszulka nie jest odpowiednim strojem.🤔
A co z VPN, może to jest problem, jeśli używasz połączenia VPN, jeśli tak, spróbuj je wyłączyć, nie mam już rady, ponieważ wydaje się, że nie mogę zrozumieć, co jest nie tak.

#17 ·
Nie jestem pewien, czy było wyłączone czy włączone, kiedy obniżyłem ustawienia kamery. Będę musiał spróbować jeszcze raz.
Komunikat o błędzie mówi, że wystąpił problem z weryfikacją, proszę przesłać poprawne informacje... to mówi mi, że wpisane przeze mnie informacje nie pasują do mojej karty ACR lub tego, co mają w rejestrze.

#18 ·
Moje konto zostało w końcu ulepszone, ale moje drugie imię zostało powtórzone dwukrotnie w ustawieniach konta. Przypuszczam, że spowodowałoby to zablokowanie mojego konta po wpłaceniu gotówki, więc utworzono kolejny zgłoszenie.

Poprawili imię wystarczająco szybko, upewnij się, że informacje ACR pasują do informacji o Twoim koncie przed wypełnieniem portfela.

#28 ·
Moje konto zostało w końcu zaktualizowane, ale moje drugie imię zostało powtórzone dwukrotnie w ustawieniach konta. Przypuszczam, że spowodowałoby to zablokowanie mojego konta po wpłaceniu gotówki, więc utworzono kolejny zgłoszenie.

Naprawili imię wystarczająco szybko, upewnij się, że informacje ACR pasują do informacji na koncie przed wypełnieniem portfela.
Cześć, jak udało ci się zweryfikować gcash? Potrzebuję pomocy, ponieważ mój kolega również doświadcza tego samego i jest również ekspatem

#22 ·
Używałem paszportu do oryginalnego konta GCash, ale właśnie otworzyłem konto MAYA i zaakceptowali moje filipińskie prawo jazdy, nie ma problemu. Płacę za Cignal, Moresco i PLDT każdego miesiąca za pomocą GCash. Myślę, że płacę 8 lub 20 peso opłaty za dwa z nich. Ładuję również moje karty Smart i Globe Sim za pomocą GCash. Chociaż od czasu do czasu zauważam dziwne wiadomości, spojrzenie na dziennik transakcji pokazuje, że wszystko działało dobrze. Zauważyłem, że nie mogłem otworzyć konta bankowego GOTYME online jako obcokrajowiec. Wygląda na to, że niektóre usługi bankowe są ograniczone do obywateli. Wszedłem do oddziału BPI w środę i otworzyłem konto, wzięli mój ACR i prawo jazdy, ale ostatecznie jako obywatel USA musiałem również okazać paszport. Ale bez większych problemów, myślę, że miałem wystarczająco dużo dokumentów tożsamości. Wzięli mój numer ubezpieczenia społecznego USA na około czterech formularzach. Wise staje się o wiele mniej przyjazny. W przeszłości brali pieniądze z mojego banku, aby wysłać je w mniej niż jeden dzień, teraz wydają się dawać sobie 5 dni. Wiem, że pieniądze wychodzą w ciągu jednego dnia, więc czy wykorzystują float, aby zarobić trochę pieniędzy, podczas gdy czekam na przelew? Nadal jestem fanem korzystania z przelewów, stała opłata niezależnie od kwoty, a banki mogą w razie potrzeby wycofać pieniądze.

#23 ·
Amcan13, przelewy są dla mnie za drogie. Nie będę wysyłał rocznej pensji na raz. Po prostu napiszę czek i poczekam kilka tygodni, aż zostanie zrealizowany, jeśli przelew nie zadziała.
Przelewałem do salonu samochodowego, co zajęło trochę czasu, ale udało mi się pominąć wpłacanie go do banku tutaj.

Teraz gCash działa, to mniej gotówki, o którą muszę się martwić w domu.

#25 ·
Byłoby to zbyt ryzykowne, gdyby miała dostęp, ale go nie ma, więc jedyne ryzyko, jakie ponoszę, to wynoszenie rzeczy z domu lub rozdawanie ich.

Czy konto dolarowe z książeczką oszczędnościową można zasilić przelewem?

#26 ·
Zgadzam się z amcan. Wysyłam to, czego potrzebuję, kiedy potrzebuję, z mojego banku w Australii na nasze konto tutaj, obserwuję kurs wymiany, a następnie przelewam, kosztuje mnie to 5 dolarów australijskich, druga połowa wypłaca i wkłada do sejfu, doładowuje nasze Gcash w razie potrzeby podczas zakupów, aby po prostu zapłacić za Cignal, internet i telefony.
Nigdy nie używałem Wise ani Remitly, raz pośrednika w Australii, kiedy kupiliśmy dom. Przelew z banku do banku jest dla nas zwycięzcą.

Pozdrawiam, Steve.