Expat Forum For People Moving Overseas And Living Abroad banner

SSA - KWestionariusz egzekwowania za granicą - ZMIANY 2025

7K views 108 replies 21 participants last post by  HK Blues  
#1 ·
Jakie jest Państwa zdanie na temat tego, jak SSA poradzi sobie w tym roku z formularzem 7162 (dowód życia), biorąc pod uwagę zmiany, jakie obserwujemy? Nie wyobrażam sobie, żeby mieli nadal korzystać z formularza ręcznego. A nawet jeśli tak zrobią, uważam, że jest wysoce prawdopodobne, że coś pójdzie nie tak, a odwołanie w celu przywrócenia zostanie ograniczone. Co o tym myślicie?

#2 ·
Trochę odbiegam od tematu, ale myślę, że celem formularza jest sprawdzenie, czy emeryt wciąż żyje.
Nie chcą płacić umarłym.
Myślę, że lepiej byłoby, gdyby emerytowani emigranci pojawiali się osobiście co 5 lat w ambasadzie wraz z paszportem lub dowodem osobistym. Dowód życia. I po prostu zapomnieć o formularzach.
Ale biurokracja kocha papier.

#5 ·
Co się zmieni w 2025 roku? Nie słyszałem, żeby coś się zmieniało. Wiem, że eliminują oszustwa w systemie, ale to nic nie znaczy dla tych, którzy legalnie pobierają płatności.
Nie wstrzymuj oddechu, z powodu braku finansowania VA, jak długo jeszcze przetrwa VA w Manili. Została zasadniczo założona, aby wspierać amerykańskich Filipińczyków po wojnie, ale teraz wszyscy nie żyją.

#6 ·
Chociaż nie mam pojęcia, co się stanie z SSA z DOGE dzierżącym topór, idź i zapytaj legalnie zatrudnionych pracowników rządowych, którzy zostali zwolnieni, Bóg wie, ile tysięcy, którzy po prostu wykonywali swoją pracę....... teraz będą ustawiać się w kolejce po świadczenia, nie płacąc podatków i zwiększając rosnący deficyt.
Wspominasz o wyeliminowaniu oszustw, dla mnie BS, ponieważ nigdy nie postawiono zarzutów byłym ani obecnym pracownikom,,,,,, to nie jest oszustwo ani radykalni szaleńcy,,,,,, wszyscy znamy zwycięzcę.
Niektórzy ludzie są okropnymi biznesmenami z ogromnym ego i kiedy coś się psuje? Wszyscy inni są winni, jak rozpieszczone dziecko, a teraz rządzą krajem? Czy go niszczą?

Rzecz w tym, że kiedy USA kichają, świat się przeziębia. Teraz wydaje się, że świat się mści i ostatecznie ugryzie mistrza.

OMO.

Pozdrawiam, Steve.

#9 ·
idź i zapytaj zatrudnionych zgodnie z prawem pracowników rządowych, którzy zostali zwolnieni, Bóg wie, ile tysięcy, którzy po prostu wykonywali swoją pracę......

Pozdrawiam, Steve.
Pracownicy są cały czas zwalniani w sektorze prywatnym. Ci pracownicy rządu myślą, że mieli pracę na całe życie i tak się zachowywali, będąc leniwymi i nie wykonując swojej pracy. Zatrudnieni do pracy w biurze, a potem jakoś zaczęli pracować z domu. Kiedy powiedziano im, żeby wrócili do biura, postanowili zaryzykować. Dobrze, że się ich pozbyli..

#10 ·
„Chcę to wyłączyć i pozwolić sądom ustalić, jak chcą prowadzić agencję federalną” – powiedział faktycznie pełniący obowiązki komisarza ds. ubezpieczeń społecznych Leland Dudek. Myślę, że nawet stwierdzenie, że wstrzymanie czeków dla wszystkich będzie miało duży wpływ psychiczny na osoby starsze. Zagrożeni są nie tylko emigranci.

#11 ·
"Chcę to wyłączyć i pozwolić sądom ustalić, jak chcą prowadzić agencję federalną" - powiedział faktycznie pełniący obowiązki komisarza ds. ubezpieczeń społecznych Leland Dudek.
Myślę, że nawet stwierdzenie, że wstrzymanie czeków dla wszystkich będzie miało duży wpływ psychiczny na osoby starsze. nie tylko ekspaci są zagrożeni.
O mój Boże - nie zdawałem sobie z tego sprawy. Właśnie sprawdziłem to w Internecie. Masz 100% racji. Każdy jest zagrożony i to bardzo duże ryzyko.

#19 ·
Tylko obserwacja, ale codziennie obserwuję ASX-200 i jest on ściśle powiązany z rynkiem amerykańskim i chociaż wszyscy możemy zarabiać pieniądze, możemy je stracić równie szybko, ale ogólnie rzecz biorąc, jest dużo wzrostu i stare powiedzenie huśtawki i karuzele.

Fakt: w czasie administracji Bidena australijski ASX wzrósł z poniżej 5000 punktów odziedziczonych po poprzedniej administracji Trumpa, pod rządami zniedołężniałego starego głupca, jak niektórzy go nazywają, w ciągu 4 lat wzrósł do 8440 punktów (niezły zwrot podczas jego rządów) i w mniej niż 100 dni spadł z powrotem do 7930 i wciąż spada pod rządami nowego króla.

Jak już wspomniano, czas pokaże. Mało mnie to obchodzi, ponieważ jestem na dłuższą metę, a nie daytraderem.

W międzyczasie cena jaj, paliwa i codziennych potrzeb nie uległa zmianie, podobnie jak wojna, która zakończy się w dniu 1. Nigdy nie wierz w bzdury, które politycy głoszą, aby zdobyć władzę. Na tej drodze będzie ból.

OMO.

Pozdrawiam, Steve.

#20 ·
Główną zasadą w inwestowaniu na rynku jest to, że wyniki z przeszłości nie są wskazaniem przyszłości.
Gospodarka USA napędzana jest wydatkami konsumpcyjnymi i zmierza w dół. Stopy procentowe zatrzymały trend spadkowy, a złoto idzie w górę.
Rynki osiągnęły najniższe poziomy korekty.
Gospodarka lubi stabilność, obecne otoczenie nie ma stabilności.
Mądra osoba stałaby się nieco bardziej płynna i inwestowałaby w rzeczy inne niż wszystkie akcje.
Ponieważ sam Trump mówi o bólu na rynku, który jest w porządku, mówi mi to, że jest w porządku, że ludzie tracą pieniądze. Ile bólu uważa się za dopuszczalne? Żal mi ludzi z niewielkimi pieniędzmi, którzy wierzą w obietnice kampanii. Zazwyczaj tracą wszystko. Chcesz kupić złoty zegarek, złote tenisówki, NFT, a może nawet Teslę? Dużo głupich ludzi, którzy tracą pieniądze, a potem są tacy, którzy je od nich zabierają.

#21 ·
Prosty amcan, dywersyfikuj i przyjmuj wygrane i przegrane z godnością. W naszych starszych latach to gra długoterminowa i miej zapasy na wypadek, gdyby gówno uderzyło w wentylator.
A co do tego, co mówi Trump? Jutro będzie inaczej i jak zadowolić inwestorów Tesli, nie wspominając o większościowym akcjonariuszu. Wkładanie wszystkich jajek do jednego koszyka to nie jest dobry pomysł. Mówiąc o jajkach?

OMO.

Pozdrawiam, Steve.

#25 ·
Tak Gary, Ronald McDonald spotkał swojego przeciwnika, wspomniał o tym fakcie podczas swoich pierwszych rządów.
To możliwe, biorąc pod uwagę cięcia kosztów, Australia zrobiła to lata temu w stosunku do emerytów mieszkających za granicą, a ich świadczenia są niższe niż osób mieszkających w kraju.
Po prostu cieszę się, że nie potrzebuję ich dramatu ani hipokryzji i prowadzę wspaniałą, finansowaną ze środków własnych emeryturę.

Pozdrawiam, Steve.

#26 ·
Począwszy od 31 marca 2025 r. SSA wymaga od wszystkich osób pobierających świadczenia, aby albo zarejestrowały się do weryfikacji online za pośrednictwem ssa.gov, albo osobiście zgłosiły się do biura w celu weryfikacji. Weryfikacja telefoniczna nie będzie już akceptowana. Zamykanych jest również wiele biur w USA. Nie mam pojęcia, jak wpłynie to na osoby w innym kraju pobierające świadczenia.

Szybkie wyszukiwanie w Google dostarczy więcej szczegółów.

#28 ·
Myślałem, że w zeszłym roku nastąpiła próba zmuszenia wszystkich użytkowników online do korzystania z login.me lub innej aplikacji tożsamości dla wszystkich użytkowników zabezpieczenia społecznego. To po prostu zamyka pętlę i sprawia, że reszta ludzi przechodzi do Internetu.
Rozumiem obawy, obserwując moją matkę obsługującą komputer. Zawsze dzwoni do mnie, aby zapytać, czy powinna odpowiadać na komunikaty pop-up.
Mam bezpieczne łącze do jej komputera, które pozwala mi naprawiać lub przeglądać jej problemy. Ale co ze starszymi ludźmi, którzy nie mają nikogo do pomocy? Są podatni na to, że ktoś ukradnie ich tożsamość pod pretekstem pomocy.
Problem z technologią polega na tym, że jest zbyt trudna do zrozumienia lub użycia. Przeciętny człowiek nie ma pojęcia, jak działa telefon komórkowy lub laptop, w tym co oznacza bezpieczeństwo.

#29 ·
Cieszę się, że pomagasz swojej matce poruszać się po systemie, który wydaje się nam obcy i po prostu 50 lat temu napisaliśmy list, dobra robota amcan. Jestem szczęśliwy z partnerem o 30 lat młodszym, który wie, jak naprawiać rzeczy, jeśli chodzi o technologię, mimo że jestem online od 30 lat, wciąż są rzeczy, które mnie przerastają.
Co do SSA? Kto to może wiedzieć, skoro gówno, które się dzieje, zmienia się codziennie, a nawet z godziny na godzinę. Luźne działa?

Pozdrawiam, Steve.

#34 ·
Wszystko jest możliwe, Skater, biorąc pod uwagę wybryki i chaos, które rozgrywają się w USA w ciągu ostatnich kilku miesięcy, jestem pewien, że wielu, którzy doprowadzili ich do władzy, teraz kręci głowami. Skutki są globalne i będą miały długoterminowe konsekwencje na poziomie zaufania, nie srasz na swoich sojuszników.

Z pewnością zabawne dla nas, ludzi z zewnątrz.

OMO.

Pozdrawiam, Steve.

#36 ·
Czy są jakieś aktualizacje dotyczące rejestrowania błędów?
Skonfigurowałem login.gov i również otrzymuję ten błąd.
Próbowałem z i bez VPN. Ale muszę spróbować w godzinach pracy.
Wygląda dziwnie, że paraliżują stronę internetową podczas całego tego bałaganu.
Właśnie przeczytałem, że strona działała raz w górę, raz w dół, ponieważ była przeciążona ruchem. Więc prawdopodobnie nic, co zrobiłeś, ani to, czy używałeś VPN, czy nie.

#38 ·
W końcu się zalogowałem. Zauważyłem, że w e-mailu logowania jest napisane, że byłem w innych krajach, dopóki nie naprawiłem laptopa, aby ukryć lokalizację i zmieniłem strefę czasową. Następnie z VPN pokazywało mi, że jestem w USA.
Do korzystania z witryny nie jest wymagane VPN, to były tylko testy.

#39 ·
Ok. Nie będę już tego słodzić. Tak to będzie wyglądać:
  • Mogą, ale nie muszą, wysłać formularz "dowodu życia" w czerwcu.
  • Niezależnie od tego, czy to zrobią, i niezależnie od tego, czy formularz zostanie wypełniony i odesłany, SSA domyślnie zarejestruje jako "nie żyjący".
  • Świadczenia zostaną wstrzymane w lutym przyszłego roku.
  • Mogą próbować odzyskać to, co już zapłacili w poprzednich miesiącach (tak, widzieliśmy już takie przypadki).
  • Będziesz musiał polecieć do USA i mieć nadzieję, że jest tam jeszcze biuro SSA, które nie zostało jeszcze zamknięte.
  • Jeśli będą takie biura, które jeszcze nie zostały zamknięte, możesz walczyć przez wiele dni, aby udowodnić, że wciąż żyjesz. Ale NIE będzie to możliwe zdalnie ani przez telefon.

#44 ·
Trochę to zajęło, ale w końcu uzyskałem dostęp do SSA. Mam IDme i login gov. Login gov zadziałał po kilku próbach i OTP na telefon.
Strona internetowa zdecydowanie ma teraz więcej problemów niż w przeszłości, ale w końcu zadziałała, co jest dobre, ponieważ zmniejszają liczbę osób odbierających telefony.
Teraz działa jak wiele stron rządowych na Filipinach, więc nie była to dla mnie duża zmiana.;)

#45 ·
Trochę to zajęło, ale w końcu uzyskałem dostęp do SSA. Mam IDme i login gov. Login gov zadziałał po kilku próbach i OTP na telefon.
Strona internetowa ma teraz zdecydowanie więcej problemów niż w przeszłości, ale w końcu zadziałała, co jest dobre, ponieważ zmniejszają liczbę osób odbierających telefony.
Teraz działa jak wiele stron rządowych na Filipinach, więc nie była to dla mnie duża zmiana.;)
Zwoliło wielu fixerów, więc naprawa strony zajmuje więcej czasu, w ciągu ostatnich kilku tygodni była w górę i w dół 2 lub 3 razy. Wchodzisz teraz w fazę FO FAFO.