Expat Forum For People Moving Overseas And Living Abroad banner

Wymagania dotyczące wniosku wizowego 191

1 reading
12K views 68 replies 20 participants last post by  Sam1111  
#1 ·
Jestem obecnym posiadaczem wizy 491 i chcę ubiegać się o wizę 191 po trzech latach, kiedy spełnię wymagania wizy 191.
Moje pytanie brzmi, czy mogę mieszkać poza Australią. Jeśli tak, jak długo mogę przebywać poza Australią?
Uważnie przeczytałem warunki wizy 491 i warunek jest taki, że przebywając w Australii, musisz mieszkać, studiować i pracować na obszarze, który znajduje się na liście wyznaczonych obszarów regionalnych w instrumencie. Myślę, że jeśli mieszkam poza Australią, spełniam również warunek wizy 491, ponieważ automatycznie gwarantuje to, że nie mieszkam w Sydney, Melbourne ani Brisbane.
Istnieją 2 wymagania dotyczące ubiegania się o wizę 191, jednym z nich jest posiadanie wizy 491 przez trzy lata, a drugim uzyskanie NOA przez trzy lata w ciągu pięciu lat. Jeśli mieszkam poza Australią, spełniam pierwszy wymóg, a dla drugiego wymogu, jeśli mam TFN, mogę również uzyskać NOA przez trzy lata. TFN jest łatwy do zdobycia. Wystarczy wylądować w Australii i złożyć wniosek o TFN. Numer zostanie wysłany do Ciebie w ciągu 28 dni.
Czy ktoś ma doświadczenie, że mieszkał poza Australią przez jakiś czas i otrzymał wizę 191?
Albo ktoś może udzielić porady, czy mogę mieszkać poza Australią, gdy posiadam wizę 491 i z powodzeniem ubiegam się o wizę 191?

#2 · (Edited)
Cóż, jeśli jesteś stałym mieszkańcem Australii i spędzasz kilka miesięcy za granicą, powinno być dobrze. Ponieważ mogą poprosić Cię o dokumenty dotyczące historii zamieszkania podczas ubiegania się o wizę 191.

Kolego, myślę, że wiem, co próbujesz zrobić. Kilka rzeczy, o których musisz pamiętać.

1. List z numerem TFN jest wysyłany tylko na australijski adres
2. Posiadanie numeru TFN nie oznacza, że ATO wyda Ci NoA, zamiast tego może wysłać Ci poradę dotyczącą niezłożenia zeznania podatkowego, jeśli nie masz dochodu.
3. Jeśli nie masz dowodu zamieszkania w przypadku wniosku, może to nie działać na Twoją korzyść.

Przykro mi to mówić, ale nigdy nie będzie żadnego potwierdzenia tego, czego szukasz, a nawet jeśli jakieś będzie, czy zaufasz przypadkowym potwierdzeniom w Internecie? Najlepszym sposobem na zagwarantowanie swojej aplikacji jest spędzenie 3 lat na obszarach regionalnych i praca / nauka.

#3 ·
Jestem obecnym posiadaczem wizy 491 i chcę ubiegać się o wizę 191 po trzech latach, kiedy spełnię wymagania wizy 191.
Moje pytanie brzmi, czy mogę mieszkać poza Australią. Jeśli tak, jak długo mogę przebywać poza Australią?
Uważnie przeczytałem warunek wizy 491, a warunek brzmi, że przebywając w Australii, musisz mieszkać, studiować i pracować na obszarze, który znajduje się na liście wyznaczonych obszarów regionalnych w instrumencie. Myślę, że jeśli mieszkam poza Australią, spełnia to również warunek wizy 491, ponieważ automatycznie gwarantuje, że nie mieszkam w Sydney, Melbourne ani Brisbane.
Istnieją 2 wymagania dotyczące ubiegania się o wizę 191, jednym jest posiadanie wizy 491 przez trzy lata, a drugim uzyskanie NOA przez trzy lata w ciągu pięciu lat. Jeśli mieszkam poza Australią, spełniam pierwszy wymóg, a dla drugiego wymogu, jeśli mam TFN, mogę również uzyskać NOA przez trzy lata. TFN jest łatwy do zdobycia. Wystarczy wylądować w Australii i złożyć wniosek o TFN. Numer zostanie wysłany do Ciebie w ciągu 28 dni.
Czy ktoś ma doświadczenie, że mieszka poza Australią przez jakiś czas, a także otrzymał wizę 191?
Albo ktoś może udzielić porady, czy mogę mieszkać poza Australią, gdy posiadam wizę 491 i z powodzeniem ubiegam się o wizę 191?
Potrzebujesz zlecenia oceny od ATO na 3 lata
Jeśli masz dochód podlegający opodatkowaniu poniżej pewnej kwoty, nie otrzymasz zlecenia oceny, o ile wiem
Jeśli możesz uzyskać wizę 191 bez mieszkania w Australii, to wiza 491 jest najlepszą na świecie wizą umożliwiającą uzyskanie stałego pobytu
Przeprowadź odpowiednie badania i skonsultuj się z agentem Mara, aby mieć pewność
Pozdrawiam

#40 ·
Potrzebujesz zlecenia oceny z ATO na 3 lata
Jeśli masz dochód podlegający opodatkowaniu poniżej, nie otrzymasz zlecenia oceny, o ile wiem
Jeśli możesz uzyskać 191 bez mieszkania w Australii, to 491 jest najlepszą na świecie wizą umożliwiającą uzyskanie stałego pobytu
Przeprowadź odpowiednie badania i skonsultuj się z agentem Mara, aby się upewnić
Pozdrawiam
w odniesieniu do ubiegania się o wizę 491, jeśli partner chce być częścią wniosku, czy partner również powinien zamieszkiwać w regionie? A co z ubieganiem się o 5 punktów za wymagania dotyczące studiów regionalnych, czy oboje powinni mieszkać w regionach?

#4 ·
Uważnie przeczytałem warunek wizy 491, a warunek brzmi, że przebywając w Australii, musisz mieszkać, studiować i pracować na obszarze, który znajduje się na liście wyznaczonych obszarów regionalnych w instrumencie. Myślę, że jeśli mieszkam poza Australią, spełnia to również warunek wizy 491, ponieważ automatycznie gwarantuje, że nie mieszkam w Sydney, Melbourne ani Brisbane.
Istnieją 2 wymagania dotyczące ubiegania się o wizę 191, jednym jest posiadanie wizy 491 przez trzy lata, a drugim uzyskanie NOA przez trzy lata w ciągu pięciu lat. Jeśli mieszkam poza Australią, spełniam pierwszy warunek, a dla drugiego warunku, jeśli mam TFN, mogę również uzyskać NOA na trzy lata. TFN jest łatwy do zdobycia. Wystarczy wylądować w Australii i złożyć wniosek o TFN. Numer zostanie wysłany pocztą w ciągu 28 dni.
Czy więc ktoś ma doświadczenie, że mieszka poza Australią przez jakiś czas, a także otrzymał wizę 191?
A może ktoś może udzielić rady, czy mogę mieszkać poza Australią, gdy posiadam wizę 491 i z powodzeniem ubiegam się o wizę 191?
Witaj, W oparciu o obecne ramy kwalifikowania się do wizy 191, możesz ubiegać się o wizę 191, nawet jeśli nie wylądujesz w Australii. Możesz ubiegać się o wizę 191, jeśli posiadasz wizę 491 przez 3 lata. Równolegle możesz uzyskać NOA przy zerowym dochodzie (co kwalifikuje się do umieszczenia w kategorii Brak wymogu minimalnego dochodu). Jeśli masz znajomego w Regionalnej Australii, możesz ubiegać się o swój TFN na podstawie jego adresu. Po uzyskaniu TFN możesz złożyć zeznanie podatkowe z zerowym dochodem po tym, jak poprosisz ATO o utworzenie zobowiązania po ich stronie (zostaw to doradcy podatkowemu, który pobierze od Ciebie 65 AUD za roczne zeznanie). Jednak w połowie, zanim złożysz wniosek o wizę 191, jeśli zostanie wprowadzona jakakolwiek ustawa dotycząca kryteriów minimalnego dochodu, możesz nie kwalifikować się do ubiegania się.

#5 ·
Cześć, W oparciu o obecne ramy kwalifikacyjne do wizy 191, możesz ubiegać się o wizę 191, nawet jeśli nie wylądujesz w Australii. Możesz ubiegać się o wizę 191, jeśli posiadasz wizę 491 przez 3 lata. Równolegle możesz uzyskać NOA przy zerowym dochodzie (co kwalifikuje się do umieszczenia w kategorii Brak wymogu minimalnego dochodu). Jeśli masz znajomego w Regionalnej Australii, możesz ubiegać się o TFN na podstawie jego adresu. Po otrzymaniu TFN możesz złożyć zeznanie podatkowe z zerowym dochodem, gdy poprosisz ATO o utworzenie zobowiązania po ich stronie (zostaw to konsultantowi podatkowemu, który pobierze od Ciebie 65 AUD za roczne zeznanie). Jednak w połowie drogi przed złożeniem wniosku o wizę 191, jeśli zostanie wprowadzone jakiekolwiek ustawodawstwo dotyczące kryteriów minimalnego dochodu, możesz nie kwalifikować się do ubiegania się.
Czy mogę zapytać, czy Twój komentarz opiera się na doświadczeniach anegdotycznych (kogoś, komu przyznano wizę 191) czy z innego wiarygodnego źródła? Dziękuję

#6 ·
Opiera się to na osobistych doświadczeniach, a obecnie wiza jest składana po spełnieniu wszystkich wymaganych przepisów i spełnieniu kryteriów kwalifikowalności na ich stronie internetowej dla 191. Będę informować o postępach w sprawie wizy.

#7 ·
Opiera się to na osobistych doświadczeniach i obecnie wiza jest składana po spełnieniu wszystkich wymaganych przepisów i spełnieniu kryteriów kwalifikowalności na ich stronie internetowej dla 191. Będę informować o postępach w sprawie wizy.
Dziękuję za informowanie nas na bieżąco
Chcę tylko wiedzieć kilka rzeczy, jeśli nie masz nic przeciwko.
Przypuszczam, że otrzymałeś wizę 491 około 2021 roku (trzy lata wstecz od twojego wniosku 191)
1. Ile czasu spędziłeś w Australii przed złożeniem wniosku 191?
2. Nie miałeś australijskiego dochodu w ciągu ostatnich trzech lat?
3. Jakie dokumenty złożyłeś w celu uzyskania pobytu i doświadczenia zawodowego we wniosku 191?

#8 ·
Na szczęście mam szczegółowe odpowiedzi na wszystkie Państwa pytania, ale zważywszy na to, że wniosek wizowy jest obecnie złożony i decyzja jest w toku, nie chcę odpowiadać na otwartym forum. Mam nadzieję, że zrozumieją Państwo prawdziwy powód, ponieważ nie chcę, aby proces był wpływany przez ujawnianie strategii na tym wrażliwym etapie.

Prosiłbym o poczekanie miesiąca, a zaktualizuję Państwa o szczegóły w miarę postępów w sprawie wizy, aż do podjęcia decyzji.

#9 ·
Na szczęście mam szczegółowe odpowiedzi na wszystkie Twoje pytania, ale zważywszy na to, że wniosek wizowy jest obecnie złożony i decyzja jest w toku, nie chcę odpowiadać na otwartym forum. Mam nadzieję, że rozumiesz prawdziwy powód, ponieważ nie chcę, aby proces był wpływany przez ujawnianie strategii tutaj, w tym miejscu.
Prosiłbym o poczekanie miesiąca, a zaktualizuję Cię o szczegóły w miarę postępów wizy, aż do podjęcia decyzji.
Czy masz jakieś informacje o swoim wniosku?

#10 ·
To bardzo zły pomysł.

Jednym z kryteriów przyznania grantu dla 191 jest Cl. 191.221(2), który mówi: "Wnioskodawca spełnił warunek 8579, któremu podlegała regionalna wiza tymczasowa posiadana przez wnioskodawcę w momencie składania wniosku".

Warunek 8579 mówi: "posiadacz, przebywając w Australii, musi mieszkać, pracować i studiować tylko w części Australii, która była wyznaczonym obszarem regionalnym w momencie przyznania wizy."

491 ma również warunek 8578 "Posiadacz musi powiadomić Immigration o zmianie któregokolwiek z następujących elementów w ciągu 14 dni po wystąpieniu zmiany: (a) adres zamieszkania posiadacza"

Jesteś więc zobowiązany poinformować Departament, że nie mieszkasz w Regionalnej Australii, będąc w posiadaniu wizy 491. Chociaż istnieje formalność, że przestrzegasz warunku 8579 (nie byłeś w Australii, więc nie musiałeś mieszkać w regionach), jest to rażąca próba "oszukania" systemu. Prawo imigracyjne i podejmowanie decyzji przez Departament nie jest jak dramat sądowy, który można zobaczyć w telewizji. Nie ma momentu "złapałem cię!", w którym sędzia nagle zdaje sobie sprawę, że istnieje niejasna luka, która ratuje sytuację. Cała struktura tych konkretnych klauzul wizowych ma na celu zapewnienie, że mieszkasz w - i możesz udowodnić, że mieszkałeś w - Regionalnej Australii. Delegat decydujący w Twojej sprawie natychmiast przejrzy to, co próbujesz zrobić. Spodziewam się, że odrzucą Twoją wizę jako niespełniającą w sposób istotny warunku 8579.

Mówiłem o tym już wcześniej, często widzę ludzi, którzy nie zasięgnęli profesjonalnej porady, próbujących być "cwani" z wnioskami, próbujących znaleźć i wykorzystać luki lub luki. Jest setki tysięcy wniosków rocznie i setki tysięcy wykwalifikowanych i opłacanych prawników pracujących w tej przestrzeni. Każda możliwa luka została już zidentyfikowana i, zaufaj mi, Departament widział to wszystko wcześniej. Moja rada brzmi: nie próbuj być zbyt mądry. Przestrzegaj przepisów i warunków i graj uczciwie, odniesiesz więcej sukcesów.

#11 ·
To bardzo zły pomysł.

Jednym z kryteriów przyznania wizy 191 jest kl. 191.221(2), która mówi: "Wnioskodawca spełnił warunek 8579, któremu podlegała regionalna wiza tymczasowa posiadana przez wnioskodawcę w momencie składania wniosku".

Warunek 8579 mówi: "posiadacz, przebywając w Australii, musi mieszkać, pracować i studiować tylko w części Australii, która była wyznaczonym obszarem regionalnym w momencie przyznania wizy."

Wiza 491 ma również warunek 8578 "Posiadacz musi powiadomić Immigration o zmianie któregokolwiek z następujących elementów w ciągu 14 dni od wystąpienia zmiany: (a) adres zamieszkania posiadacza"

Jesteś więc zobowiązany poinformować Departament, że nie mieszkasz w Regionalnej Australii, będąc w posiadaniu wizy 491. Chociaż istnieje formalność, że przestrzegasz warunku 8579 (nie byłeś w Australii, więc nie musiałeś mieszkać w regionach), jest to rażąca próba "oszukania" systemu. Prawo imigracyjne i podejmowanie decyzji przez Departament nie jest jak dramat sądowy, który można zobaczyć w telewizji. Nie ma momentu "złapania!", w którym sędzia nagle zdaje sobie sprawę, że istnieje niejasna luka, która ratuje sytuację. Cała struktura tych konkretnych klauzul wizowych ma na celu zapewnienie, że mieszkasz w - i możesz udowodnić, że mieszkałeś w - Regionalnej Australii. Delegat decydujący w Twojej sprawie natychmiast przejrzy to, co próbujesz zrobić. Spodziewam się, że odrzucą Twoją wizę jako niespełniającą w sposób istotny warunku 8579.

Mówiłem to już wcześniej, często widzę ludzi, którzy nie zasięgnęli profesjonalnej porady, próbujących być "sprytnymi" z wnioskami, próbujących znaleźć i wykorzystać luki lub luki. Jest setki tysięcy wniosków rocznie i setki tysięcy wykwalifikowanych i opłacanych prawników pracujących w tej przestrzeni. Każda możliwa luka została już zidentyfikowana i, uwierz mi, Departament widział to wszystko już wcześniej. Moja rada brzmi: nie próbuj być zbyt mądry. Przestrzegaj przepisów i warunków i graj uczciwie, odniesiesz więcej sukcesów
Dziękuję Andrew za cenną odpowiedź na mój komentarz i naprawdę doceniam Twoją odpowiedź. Miałem kolejne pytanie, ponieważ widziałem, że jesteś zarejestrowanym agentem MARA i wierzę, że możesz odpowiedzieć na moje pytanie. Otrzymałem wizę 491 sponsorowaną regionalnie przez ACT. Jestem tu od ponad 2 miesięcy i nie mogłem znaleźć żadnej pracy, jednak znalazłem dobrą ofertę pracy w regionie NSW. Jeśli mógłbyś mi zasugerować, czy mogę zaakceptować tę ofertę, czy nie, ponieważ podpisałem list zobowiązujący, że zostanę w regionie ACT przez dwa lata. Proszę o poradę w tej sprawie.

#23 ·
Automatyczne przedłużenia dni, które miały miejsce z powodu trudności z wjazdem do kraju podczas COVID, dobiegły końca... Dopóki nie nastąpi kolejny kryzys, który zakłóci międzynarodowe ruchy w skali globalnej, nie sądzę, żebyśmy znowu zobaczyli coś podobnego. Uważam, że zrobiono to w celu spełnienia wymogów sprawiedliwości naturalnej, a także usunięcia obciążenia administracyjnego związanego z przetwarzaniem wniosków. W każdym razie kwestia zerowego dochodu jest raczej bezprzedmiotowa, ponieważ nie sądzę, aby zeznanie podatkowe złożone za pośrednictwem MyGov zaakceptowało zeznanie, w którym nie zadeklarowano dochodu. Bardzo podejrzewam, że zaakceptuje ono jedynie zeznanie z dodatnimi liczbami. Złożenie zeznania podatkowego z dochodem w wysokości 1 dolara tylko po to, aby móc złożyć zeznanie podatkowe, jest prawdopodobnie czymś, co powinno być potępiane i, w sensie prawnym, byłoby składaniem fałszywego oświadczenia... czynem karalnym. Brak minimalnego dochodu to nie to samo, co brak dochodu. Gdyby nie obchodziło ich, czy pracujesz, czy nie, usunęliby to wymaganie w całości. Wymóg dotyczący zawiadomienia o ocenie został utrzymany, ponieważ nadal istnieje wymóg wykazania, że pracowałeś, ponieważ wkład ekonomiczny w regionalną Australię jest sednem wizy. Jeśli chcesz zrozumieć te zasady, przepisy i warunki, załóż konto Legendcom lub możesz uzyskać do niego dostęp za pośrednictwem dowolnej dużej biblioteki, która jest częścią systemu depozytów Wspólnoty. Nie sądzę, żeby Andrew miał, a nawet powinien, grać w tego rodzaju intelektualne gierki na forum publicznym.

#24 ·
Nie sądzę, żeby Andrew grał lub nawet powinien grać w tego rodzaju intelektualne gry na publicznym forum.
Zawsze poprawnie :)

Mogę udzielać ogólnych porad i komentarzy, ale w przypadku czegoś tak konkretnego kwalifikuje się to jako porada dotycząca migracji i narazi mnie na ryzyko wynikające z moich zobowiązań wynikających z Kodeksu Postępowania.

Mój jedyny (ostateczny) komentarz jest taki, że nie należy zakładać, że ogół społeczeństwa ma dostęp do wszystkich dokumentów i tekstów, które są wykorzystywane w procesie podejmowania decyzji. Z tego, co pamiętam, Instrukcja Proceduralna / Polityka dotycząca przetwarzania wniosków 491 obejmuje około 17 sekcji (w zasadzie rozdziałów), każda z podsekcjami, a większość z nich ma pod-podsekcje. Dlatego 'luki prawne', które ludzie znajdują podczas czytania strony internetowej Departamentu, nie działają. Podczas zdobywania kwalifikacji z prawa imigracyjnego wykładowcy wielokrotnie podkreślają, jak ważne jest, aby nie korzystać ze strony internetowej Departamentu właśnie z tego powodu.

• Like
Reactions: Romeshk and Moulard
#29 ·
Cześć, tylko główny wnioskodawca musi spełniać wymagania kwalifikacyjne, aby ubiegać się o 191, prawda? Członkowie rodziny muszą spełniać jedynie wymagania dotyczące charakteru i zdrowia?

#31 ·
Cześć, tylko główny wnioskodawca musi spełniać warunki kwalifikacyjne, aby ubiegać się o 191, prawda? Czy członkowie rodziny muszą spełniać jedynie wymagania dotyczące charakteru i zdrowia?
Tak, każdy członek rodziny może ubiegać się o 191/kwalifikować się do ubiegania się o 191.

#43 ·
Mam pytanie:- Jeśli moja firma ma siedzibę w Sydney, ale od 1,5 roku pracuję zdalnie z Victorii, czy powinienem użyć kodu pracodawcy powiązanego z głównym biurem, czy tego związanego z adresem mojego biura domowego w EOI? Na moich paskach wynagrodzeń widnieje adres mojego biura domowego w Victorii.

#44 ·
Mam pytanie:-
Jeśli moja firma ma siedzibę w Sydney, ale pracuję zdalnie od 1,5 roku z Victorii, czy powinienem użyć kodu pracodawcy powiązanego z głównym biurem, czy tego związanego z adresem mojego biura domowego w EOI?
Na moich paskach wynagrodzeń widnieje adres mojego biura domowego w Victorii.
Jeśli planujesz ubiegać się o sponsoring VIc, podaj kod pracodawcy biura Vic
Pozdrawiam

#48 · (Edited by Moderator)
Szukam tej odpowiedzi od miesięcy. Kiedy podejmiesz decyzję, czy możesz wysłać mi e-mail na adres ------- zasady forum ------ Jeszcze raz proszę potwierdź, że dokonałeś swojego pierwszego wpisu, przebywałeś poza Australią przez 3 lata, a następnie mogłeś złożyć wniosek 191 z dochodem 0 lub płacąc podatek od dochodu uzyskanego za granicą. Czy to prawda?

#54 ·
Szukałem tej odpowiedzi od miesięcy. Kiedy podejmiesz decyzję, czy możesz wysłać mi e-mail na adres ------- zasady forum------ Jeszcze raz proszę potwierdzić, że dokonałeś swojego pierwszego wpisu, przebywałeś poza Australią przez 3 lata, a następnie mogłeś złożyć wniosek 191 z dochodem 0 lub płacąc podatek od dochodu uzyskanego za granicą. Czy to prawda?
Tak, twoje rozumienie jest poprawne

#55 ·
Nie, ponieważ terminy przetwarzania się wydłużyły. Ale na pewno opublikuję tutaj jako pierwszy, gdy tylko decyzja zostanie podjęta
Jak wprowadzić swój adres zamieszkania w Australii i dowód zamieszkania (np. rachunki za prąd itp.)

#63 ·
Zostało zatwierdzone dwa dni temu i otrzymaliśmy nasz PR
Gratulacje @DUBAI N - czy mógłbyś teraz potwierdzić następujące kwestie:
1. Jak długo przebywałeś w Australii po otrzymaniu grantu 491?
2. Czy wszystkie Twoje NOA dotyczyły dochodu 0?
3. Czy w Twoim wniosku 191 zażądano od Ciebie czegoś na podstawie s56?

Twoja szczera rada byłaby bardzo pomocna dla mnie, który jest w podobnej sytuacji.

#66 ·
Właśnie obejrzałem nowy film na kanale YouTube Karla Conrada. Po raz kolejny potwierdził warunek 8579 wizy 191. Dubai N miał rację. Nie musimy przebywać w Australii, ale jeśli to robisz, musi to być wyznaczony obszar. Więc myślę, że wiza 491 wcale nie jest zła, tylko okres oczekiwania jest trochę długi. 3 lata na pobyt stały i kolejny na obywatelstwo